Casă în stil neoromânesc Bucureşti Zona Kiseleff

Vă prezint în acest articol o casă deosebit de frumosă din Bucureşti, zona Kiseleff, ascunsă pe una din străduţele din planul doi. Casa datează din perioada interbelică şi a fost renovată de curând. Mai departe imaginile:

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 01

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 02

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 03

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 04

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 05

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 06

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 07

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 08

Casă zona Kiseleff

Casă zona Kiseleff 09

Urmând cele spuse în articolele anterioare legate de înţegerea stilului neoromânesc, a-ţi putut identifica elementele inspirate din arhitectura populara prezente la lemnaria balcoanelor, copertinei de deasupra intrării şi cornişei, apoi turnul scos în evidenţă pe unul din colţirile clădirii ţi elemnetele decorative de tip neoromănesc prezente pe faţadă.

De observat ca particularitate ancadramentul cu accent în stil baroc de la ferestrele etajului!

Sper că v-a plăcut acestă postare!

Adrian

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533