Casă în stil neoromânesc în Mun. Călăraşi

IMG_20160122_113413

În zona centrală a municipiului Călăraşi se află o casă superbă în stil neoromânesc din perioada interbelică despre a cărei istorie nu ştiu nimic! Stilul însă ne spune foarte multe: o volumetrie frumoasă cu un accent ce sugerează turnul; soclul şi cornişa cu profilaturi frumoase; coloane, ancadramente şi solbancuri în stil neoromânesc; elemente decorative florale şi zoomorfe cu simbolostică de natură creştină; uşa de la intrare este operă de artă în lemn!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

4 Comments

 • GHEORGHE MAGDALENA spune:

  ADRIAN,
  CAND UN TRECATOR M-A ANUNTAT CA CINEVA NE POZEAZA CASA, NU M-AM INFURIAT SI…AM ZIS IN GAND:,,ESTE UN ARHITECT, CARUIA I-A PLACUT CASA NOASTRA SI…SE INSPIRA.”ASTAZI AM DESCHIS CALCULATORUL SI CE AM GANDIT, ESTE ADEVARAT. AM VAZUT TOT SI AM CITIT CE AI SCRIS SI DESPRE CASA NOASTRA.DACA TE INTERESEAZA ALTE DETALII,POTI SA-MI SCRII PE MAILUL ACESTA.
  ITI DORESC SUCCES SI MULTA , MULTA SANATATE !
  MAGDALENA GHEORGHE
  CALARASI-STR, BUCURESTI,168

  • Adrian Paun spune:

   Multumesc!

   de fiecare data ma bucur cand intalnesc case frumoase si oamneii care le iubesc si le mentin intr-o forma buna! Este un exemplu pe care vreau sa-l impartasesc si altora.

   Multumesc inca o data!
   Adrian

 • vasilchia spune:

  Pe ce strada este aceasta casa ?

0742 081 533