dsc_0513

Într-o plimbare scurtă pe străzile adiacente Pieţei Dorobanţi, am desocperit o casă foarte frumoasă a cărei arhitectura aparţine lui Octav Doicescu, un mare arhitect român ce şi-a început activitatea în perioada interbelică, apoi unul dintre foarte puţinele cazuri de activare cu succes şi după al doilea război mondial.

Stilul arhitectural al acestei case este unul caracteristic cartierului Jianu şi a altor lucrări ale lui Octav Doicescu, un amestec de stiluri mediteraneean, clasic şi neoromanesc deviate puternic spre modernism. Detaliile sunt foarte sumare dar punctate foarte bine: un trafor, un balconaş de lemn susţinut pe console, un gard simplu şi special în acelaşi timp, toate aşezate pe o volumetrie uşoară şi plăcută, încununată de un acoperiş mediteraneean.

Sper să vă încânte şi pe dvs!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

One Comment

  • Costin Paun spune:

    Buna ziua. Numele meu este Costin Paun si am admirat proiectele dvs. de prima data cand le-am vazut.Locuiesc la casa in com Tunari-Ilfov si as vrea sa va invit pe la mine (cand aveti timp), pentru a vedea la fata locului si a discuta despre un prioect de bucatarie de vara langa casa. Poate in ianuarie, februarie.Va sun inainte.

0742 081 533