IMG_9747

Vă prezint în acest articol o altă casă în stil neoromânesc din Galaţi, despre care nu am alte informaţii aşa că am numit-o pur şi simplu 02.

Este o casă neoromânescă renovată de curând, careia proprietarii s-au străduit sa-i redea farmecul şi prestanţa de odinioră. Am oservat tâmplăria ferestrelor refacută din lemn laminat, uşa de la intrare de asemenea şi în general toata partea de lemn, apoi la ferestre au îmbrăcat pervazele în piatră, soclul l-au renovat, jardinierele de fier forjat de asemenea, şi nu au îmbrăcat casa în polistiren de 10! O renovare foarte reuşită! Mai departe imaginile:

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

2 Comments

 • dan spune:

  ce parere aveti de imbracarea in polistiren de 10. am cam inteles raspunsul din comentariul de mai sus dar doresc o parere clara despre izo;area caselor . nicieu nu sunt un adept al acestei tehnologii. in cazul unui cutremur cum se vor inspecta peretii blocurilor ? si totusi vine UE si ne impune reducerea consumului de energie, reducerea noxelor si mai nou cica sa schimbi centrala termica din 10m in 10 ani. totodata gazul s-a scumpit ff mult iar din 2016 cica se liberalizeaza pretul si o sa fie o scumpire de 25%. cum sa impacam si capra si varza?

  • Adrian Paun spune:

   Buna ziua,

   cred ca raspunsul tine in primul rand de situatia actuala si de bugetul persoanei. Nu stim daca se va liberaliza pretul sau nu, doar sunt zvonuri, si pana atunci ne adaptam la conditiile existente.
   Termoizolarea cu polistiren este o solutie de compromis pentru cladireile existente, mai ales blocuri, in vederea reducerii consumului de energie. Este probabil cea mai ieftina solutie, nu este sanatoasa, dar majoritatea oamenilor nici pe aceasta nu si-o permit, desi ar dori-o. Un sistem termoizolant de calitate costa ceva mai mult, iar pentru cladirile nou construite se foloseste (ieftin sau scum) din motive de reducere a costurilor de intretinere si de protejare a planetei (arzi mai putin carbune, platesti mai putin si poluezi mai putin).

0742 081 533