IMG_4526

Vă prezint în acest articol o clădire monument istoric din Craiova, anume casa în care s-a născut Nicolae Titulescu. Este vorba de o clădire în stil neoromânesc cu influenţe neoclasiciste, situată în centrul Craiovei, foarte aproape de fostul Hotel Jiul. În această clădire a funcţionat până în 2011 Curtea de Apel Craiova, iar după aceea a fost lasată în paragină. Fotografiile pe care vi le prezint reflectă această situaţie, dar frumuseţea acestei clădiri este încă vie.

 

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

One Comment

  • Ca multe altele,si aceasta cladire superba este scoasa la vanzare. Sa speram ca se va gasi investitorul care s-o salveze.
    In Dolj sunt in jur de 600 de case monument istoric, majoritatea avand soarta „caselor care mor”.
    In comuna Titulescu-Olt se afla, deasemenea,conacul in care a copilarit Ion Titulescu. Si acesta, desi se afla in administrarea Academiei Romane, este departe fi intr-o stare buna. Macar acolo este un muzeu, aflat in grija Consiliului Judetean Olt, care plateste chirie academiei Romane.
    Greu de tot, cu pastrarea valorilor noastre!

0742 081 533