IMG_0081

Există în Bucureşti, şi cred că în toate oraşele, anumite zone care nu te atrag să le vizitezi prin nimic la prima vedere, dar care se întâmplă să ascundă câte o comoară, aşa cum este şi în cazul de faţă.

Într-un loc ascuns printre clădiri vechi şi noi, care mai de care mai urâte, exită o oază de frumuseţe parcă desprinsă dintr-o altă lume şi în unde am nimerit din pură întâmplare, căutând altceva.

Din Bulevardul Ion Mihalache se deschide o alveolă cu câteva case, realizate în perioada interbelică, a căror arhitectură este uşor diferită, dar între care există şi legaturi de volumetrie şi aliniamente, ceea ce mă face să cred că cei care au proiectat aceste case au avut în vedere şi aspecte urbanistice.

Dintre aceste câteva case vă prezint mai jos imagini cu una dintre ele, în stil neoromânesc. Cele două uşi de intrare egale ca importanţă mă fac sa cred că este vorba despre un duplex cu câte un apartament distribuit pe nivel. Va irog să urmariţi frumuseţea elementelor ornamentale în lujer de viţă de vie, volumetria şi dispunerea golurilor de uşi şi ferestre.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533