IMG_20150302_140614

Am „descoperit” într-o scurta vizită prin centru o casă deosebită pe care o aduc în atenţia dvs. Pe langă faptul că este renovată, are câteva particularităţi pe care o să  le discut în rândurile ce urmează.

Volumetria ei m-a făcut să cred privindu-o de la distanţă că este vorba de o casă neoromănească. Când m-am apropiat însă, detaliile decorative au spus mai mult. Sunt detalii neoromâneşti precum panourile traforate de la balcoane, brâul cu motivul viţei de vie de la cornişă sau motivul funiei răsucite prezent în mai multe locuri.

Cornişa însă cu acele consolo de stucatură este de inspiraţie neoclasică, logiile de la etaj şi grilajele de fier forjat de la anumite ferestre sunt de inspiraţie mediteraneeană, iar anumite ancadramente si panouri traforate sunt în stil art-deco (panourile traforate patrate de la etaj si ancadramentele uşilor de la balcoanele parterului).

După cum vedeţi arhitectul acestei case s-a folosit de mai multe stiluri pentru a-şi realiza opera ce astăzi încţntă privitorii.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

2 Comments

 • Dupa ce ca am avut probleme cu postarea, vad acum ca textul este „amestecat” si incomplet:)
  In esenta, mesajul nostru era unul de admiratie si speranta ca vom vedea proiecte „marca arhitect Paun” si in zona Olteniei.

  O saptamana insorita!
  Narcisa Stavre- Reviaexpert

 • Suntem mereu incantati de lucrarile si pasiunea dumneavoastra pentru traditionalul romanesc.
  Ne dorim ca si in zonacum sunteti Olteniei sa vedem intruchipate frumoasele dumneavoastra proiecte si nu vom obosi in a recomanda un om si un peofesionist pasionat, .

  Cu admiratie si consideratie,

  Echipa Reviaexpert- Craiova

0742 081 533