IMG_2049

Îmi plac aceste străzi din Bucureşti, anume străzile cu nume de capitale: pentru cei care nu ştiu, există o zonă delimitată de Bvd Iancu de Hunedoara, Calea Dorobanţi şi Bvd Aviatorilor în care străzile au nume de capitale, o zonă ce a început să fie construită la sfârşitul sec. XIX şi care a fost amplu dezvoltată în perioada interbelică.

Ceea ce are mai special sunt două aspecte: este plină de case extraordinar de frumoase, în special în stil neoromânesc, şi nu a fost maltratată cu bloculeţe de rechinii imobiliari după 1990.

Din acest peisaj ce păstrează aerul boem al Bucureştiului de altădată am ales să vă prezint o casă în stil neoromânesc de pe Str. Haga. Are toate elementele corepunzătoare stilului (un turn, o intrare cu copertină de lemn, ancadramente de uşi şi ferestre, cornişă, jardiniere, etc) şi o particularitate ce mi-a atras atenţia: la etajul doi al turnului sunt nişte elemente decorative de lemn foarte masive, ce respectă stilul neoromânesc dpdv al sculpturii, dar care ca ansamblu mă duc gândul la stilul gotic.

Sper să vă placă şi dvs!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533