img_0701

În spatele Ateneului Român, pe strada Franklin se află o bijuterie arhitectonică în stil neoromânesc, o clădire cu parter, trei etaje şi mansardă, ce pare să adăpostească spaţii comerciale şi mai multe apartamente.

Stilul arhitectural predominant este cle neoromânesc, dar apar şi elemente orientale, gotice, neoclasice şi baroce. Materialul decorativ principal este stucatura, dar mai sunt folosite câte puţin şi lemnul şi fierul forjat. Sunt detalii la această clădire pe care nu l-am mai văzut încă la altă casă, dar nu unicitatea ei m-a impresionat, ci frumuseţea şi bucuria pe care mi-a imprimat-o: arhitectul parcă s-a jucat cu tot repertoriul arhitecturalşi a creat o bijuterie.

Vă las şi pe dvs să descoperiţi această clădire prin intermediul imaginilor postate mai jos şi vă invit să vă opriţi câteva clipe când sunteţi în trecere prin zonă şi să o admiraţi mai in detaliu!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533