DSC_0501

De multa vreme căutam un prilej să ajung în Sinaia și am timp să străbat un pic orașul la picior pentru a foografia minunățiile arhitecturale de aici. De curând am avut această ocazie și revin către dvs. cu imagini ale unei prime case situate în vecinătatea Mănăstirii Sinaia.

Este vorba despre o casă în stil neoclasic italian (părerea mea) datorită elementelor decorative strict neoclasice (ancadramente de uși și feresrte, balustrade turnate și baluștrii), apoi sunt elementele de lemn care mă conduc către stilul italian (vedeți aici mai multe detalii, mai ales în arhitectura rezidențială americană). Scara de acces către aparterul casei este în stil baroc: forma eliptică a acesteia este caracteristică stilului.

Mie mi-a plăcut foarte mult terasa de la parter ce înconjoară casa pe două laturi, cu balustrade, stâlpi și grinzi de lemn, iar la colț un turn tratat în zidărie și ciment, parte a aceleiași terase! Mai sunt și cele două accente de tip turn mai mici, unul preluând intarea în casă, iar celălalt parte a interiorului casei, cu balconașe de lemn la etaj.

About admin-QAZ325Q

0742 081 533