img-20161020-wa0003

La Casa Ileana se lucrează de zor, iar elementele cele mai noi sunt coloanele de la pridvor şi cerdac ce au fost montate în cursul săptămânii trecute. Ele au fost contractate cu firma Sematechpro din Targu Mureş şi realizate de dl sculptor Grama Ioan Vasile pe care îl şi vedeţi într-una dintre fotografii. Sunt elemente pe care le-am aşteptat cu mare nerăbdare, dar nu sunt ultimele: mai sunt de montat cornişa, solbancurile (pervazele de la ferestre) şi ancadramentul uşi de intrare.

Coloanele de la pridvor sunt în stil neoromânesc, aşa numitele coloane scurte, cu frunze de viţă de vie stilizate şi o rozete împletite la capitel, elemente simbolice ale stilului. Coloanele de la cerdac, cele micuţe, sunt mai simple datorită dimensiunilor şi poziţiei în care sunt aşezate, dar au şi ele rozete simbolice în zona capitelurilor.

Dl sculptor Grama a realizat aceste coloane prin tehnica turnării în matriţă. Materialul este o compoziţie de praf de marmură, praf de piatră şi ciment, care are o rezistenţă foarte bună la exterior.

Sper să vă placă şi dvs!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

3 Comments

  • Catalina B spune:

    Sunt foarte frumoase! Imi doresc si eu asa ceva pentru casa mea din Craiova 😊. Nu stiu ce ar trebui sa aleg, din polistiren sau din ipsos… Ipsosul imi pare mai durabil. Dar ce grosime au? Stalpii nostri sunt deja foarte grosi (30 cm).
    Va multumesc frumos!

  • Ovidiu spune:

    Foarte frumos. Apreciez enorm munca migaloasa a acestor oameni.

0742 081 533