Colţul de Fierăstrău sau Dintele de Lup

trei-ierarhi-fundeni-3

Decoraţiile de pe elementele de arhitectură, mobilier sau obiecte casnice de factură populară au un înţeles al lor străvechi, ce poată în ele peste timp identitatea noastră culturală.

„Cel mai simplu motiv decorativ folosit în arta populară este dintele de lup sau colţul de fierăstrău, un mic triunghi crestat, care aranjat în diferite poziţii umple un câmp ornamental. Acest simbol are la origine vechile practici iniţiatice ale vânătorului dac şi poartă în el spiritul totemic al lupului”. (Nicolae Purcărea – Urlă Haita...)

Ţi-a plăcut? Spune unui prieten!

Cu drag,

arh Adrian Păun

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533