DSC_0718

De curând am fost într-o scurtă vizită la Conacul domniţei Ralu situat în apropiere de Ploieşti, în satul Chiţorani. De fapt este situat într-o margine a localităţii, înconjurat de dealuri cu vii, o clădire extraordinară situată într-un peisaj mirific!

Conacul în sine a fost construit în perioada interbelică, anii ’20, se presupune de către un discipol al arhitectului Ion Mincu. Nu cunosc multe date despre istoria acestui Conac, dar presupun că a fost naţionalizat şi transformat în sediu de CAP până în anii ’90, după care a fost lăsat în paragină. A fost achiziţionat de curînd şi trecut printr-un amplu proces de renovare şi transformat în hotel, fiind deschis publicului din octombrie 2015.

Vă prezint în imagini atât aspectul exterior al conacului, cât şi interioare din zona recepţiei, restaurantului, cramei, un apartament şi o cameră de cazare. Totul este la superlativ!

Pentru mai multe detalii vă rog să accesaţi site-ul http://www.domnitaralu.ro/contact, sau pagina de facebook https://www.facebook.com/conaculdomnitaralu/

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533