DSC_0223

„Conacul Grigorescu este unul dintre cele mai frumoase conace din judeţul Buzău – menţionat şi în ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din România”. Conacul se află în Răteşti, la 25 km de Buzău, în apropierea mănăstirii Răteşti şi a drumului spre Vulcanii Noroioşi.

Conacul în stil neoromânesc a fost construit în 1930 de către latifundiarul C.C. Grigorescu. Mulţi ani la rând conacul şi pământurile au fost utilizate pentru producerea vinului şi a coniacului local. În timpul celui de-al doilea război mondial Conacul Grigorescu a fost utilizat ca spital pentru soldaţii răniţi şi adăpost pentru localnici. Conacul a fost abandonat mai mult de 20 de ani până în anul 2011 când, după renovarea lui completă, a devenit sediul Terra Carpatica.”

Pentru mai multe detalii vă invit să accesaţi site-ul www.terracarpatica.com

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533