stairs-mosaic

Scările sunt înţelese adesea ca o simplă legătura între două niveluri. Cu toate acestea ele sunt un element arhitectural important ce pot deveni dintr-un element banal, un element foarte important. Deşi este tratată cel mai adesea generic, scara vă poate ajuta să definiţi stilul de decoare al casei şi să creaţi impresii! Prin folosirea unui design special, a unei balustrade şi a unor materiale deosebite puteţi obţine ceva de care să fiţi mândrii.

Ce scară mi se potriveşte?

Atunci când vă gândiţi la o scară, criteriul de la ce ar trebui să începeţi este spaţiul pe care aceasta îl ocupă. O scară în două rampe ocupă cel mai mult spaţiu. O scară în L sau C balansată ocupă un spaţiu mai mic. Dacă doriţi să ocupe un spaţiu cât mai mic posibil, atunci o scară eliptică sau circulară este cea mai bună soluţie.

Ce materiale ar trebui să folosesc?

Stilul scării trebuie să se potrivească cu stilul casei: nu încercaţi să combinaţi două stiluri diferite, cum ar fi modern cu tradiţional. Lemnul simplu sau combinat cu mocheta şi piatra pot fi folosite pentru stilul tradiţional, in timp ce metalul şi sticla se potrivesc foarte bine cu stilul modern. Puteţi de asemenea să daţi o notă de personalitate balustradei. În cele din urmă, chiar dacă aspectul este foarte important, trebuie în primul rând să vă gândiţi la funcţionalitate. Dacă aveţi copii, o balustrada prea largă sau scări fără contratreaptă pot deveni factori de risc pentru ei, iar daca aveţi animele de companie, acestea pot zgâria treptele de lemn.

arh Andreea Ciplea

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533