DSC_0846

Vreau să vă prezint în acest articol un gest urbanistic modest ca amploare fizică, dar extrardinar de important ca gest urbanistic și frumusețe: o intersecție pe Str Mr. Giurăscu din Câmpulung Muscel.

După cum vedeți și în fotografii, în mijlocul intersecției este așezată o troiță în stil neoromânesc ce desscrie un mic sens giratoriu, iar pe cele patru colțuri ale intersecției sunt așezate patru case identice, gândite și realizate special pentru un colț de strada. Casele sunt în regim de înâlțime parter și etaj, în stil neoromânesc, fără detalii foarte ample, dar frumoase ca volum, proporții și raportul plin/gol (raportul dintre pereti și golurile de usi si ferestre).

Faptul că sunt așezate roată în intersectie ne creează o imagine urbană plăcută și o impresie de ordine care ne odihnește (un sentiment pe care ar trebui sa-l umărim mai des în țesutul urban), de aici decurgând importanța sa.

About admin-QAZ325Q

One Comment

  • casele fac parte din cartierul Subesti care a fost distrus în urma unui incendiu în 1934 și refăcut (24 case) după planurile oferite gratuit de arhitectul câmpulungean Dimitrie Ionescu Berechet, tatăl meu, care a desenat și troița din intersecție și a sistematizat, ca să zic așa, respectivul cartier. M-am bucurat să-l văd admirat pe site-ul Dvs, chiar dacă numele lui nu este amintit.

0742 081 533