Muzeul de Arheologie Constanţa

DSC_0197

Muzeul de Istorie Natională si Arheologie din Constanta a cunoscut perioade de declin si inflorire, fiind dezorganizat, reorganizat si mutat in diferite locatii din oras. In anul 1977 exponatele muzeului sunt mutate definitiv in sediul actual din Piata Ovidiu. Construcţia masivă şi impunătoare ce domină întreaga piaţă a fost construită între anii 1912-1921 sub îndrumarea arhitectului Victor Ştefănescu si a servit iniţial ca sediu al Primariei.

Construcţia se înscrie în seria edificiilor publice construite în stil neoromânesc cu elemente arhitecturale caracteristice: loggia de pe frontonul mare cu coloane bogat decorate la bază şi capitel, intrarea şi cele două ferestre ale corpurilor laterale mai avansate cu ancadramente din piatră, holul cu deschidere largă iar în exterior ferestrele mici şi înguste de la etajul al treilea.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533