Muzeul de Artă Veche Apuseană „ing. Dumitru Minovici”, interioare

DSC_0153

Cu prilejul Nopţii Muzeelor, am fost în vizită la cele două muzee Minovici de unde am cules foarte multe imagini. Vă rezint şi dvs în acest articol imagini de la interiorul Muzeului de artă veche apuseană ” ing. Dumitru Minovici”. Am mai scris în trecut un articol despre acest muzeu în care am prezentat imagini ale exteriorului, pe care le găsiţi aici.

Muzeul fost inaugurat în 1946, după ce soții Ligia și Dumitru Minovici au donat casa și colecția de artă Academiei Române. Casa Minovici a fost construită după planul întocmit de arhitectul E. Canella și de inginerul D. Minovici, între 1940-1941, în stil Tudor și este împrejmuită de un parc în stil englezesc, fiind în prezent monument istoric.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533