16

Vă prezint în acest articol imagini cu interioarele Palatului Administrativ din Craiova (imagini cu exteriorul găsiţi aici) oferite de dl Schwartz Liviu, originar din Craiova şi care acum trăieşte în Israel.

Pe mine personal m-au bucurat foarte mult aceste imagini deoarece am descoperit o lume extraordinară, un spaţiu gândit foarte armonios, prestant şi cu o mare bogăţie de elemente arhitecturale în stil neoromânesc.

Prestanţa este dată de holul imens de intrare şi scara de acces la etaj, cu două rampe diametral opuse, tot acest spaţiu fiind acoperit  de o cupolă de sticlă (apropo, nu am văzut de la exterior această cupola, arhitectul a ascuns-o foarte bine!).

Coloanele în stil neoromânesc ce apar în acest spaţiu contribuie şi ele la prestanţa spaţiului, definind în acelaşi timp stilul arhitectural.

Foarte multe elemente arhitecturale în stil neoromânesc regăsim şi în Camera de Consiliu. Cel mai mult mi-a atras atenţia brâul de pe pereţi, de la pardoseală până la aproximativ 2m înălţime. Este primul exemplu de astfel de brâu pe care îl văd.

Sper să vă placă şi dvs.!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533