Palatul Electric din Floreşti, Prahova

DSC_0307

Vă prezint în acest articol Palatul Electric din Floreşti, Prahova, situat în vecinătatea Termocentralei Electrice pe care am prezentat-o anterior.

Palatul Electric cum este numit de către localnici, este o clădire în stil neoromânesc. Bănuiesc că a fost construit în aceaşi perioadă şi de către aceaşi echipă ca şi Termocentrala, fiind întro relaţie directă cu aceasta, adăpostind birouri şi centru de comandă pentru distribuţia de energie electrică. Palatul Electric este încă în funcţiune şi într-o stare foarte bună, îndeplinindu-şi funcţia pentru care a fost realizat.

 

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533