Palatul Regelui de pe Şoseaua Kiseleff

e1

Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi fostul sediu al ING de pe Şoseaua Kiseleff, o clădire foarte mare şi frumoasă, poziţionată vis-a-vis de Ambasada Rusiei.

Pe locul acestei clădiri a fost o casă boierească aparţinând familiei Candiano-Popescu, ce a fost cumpărată de Constantin Iarca, apoi vândută în 1909 familiei regale. De transformarea şi extinderea fostei case boiereşti s-a ocupat arhitectul Grigore Cherchez. Au locuit acolo patru capete încoronate ale României, după care familia regală doneaza clădirea Ministerului Educaţiei, în timpul celui de-al doilea război mondial. Clădirea a mai suferit alte transformari şi extinderi în perioada socialistă, ajungând la forma pe care o vedem astăzi.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

2 Comments

 • ELENA BERCEANU spune:

  Buna ziua,
  Ma bucur sa va regasesc. Va transmit salutari de la Portos…
  CRACIUN FERICIT! BUCURII, REALIZARI, SANATATE SI TOT CE VA DORITI IN NOUL AN.
  LA MULTI ANI!
  ELENA BERCEANU

0742 081 533