Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din decembrie 2017.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: pridvor, hol intare, casa scării, camera de zi, birou, bucătărie, terasă, baie, camera tehnică, depozitare
Etaj 1: trei dormitoare, baie, cerdac
Există foarte mulți oameni care își doresc o casă mare dar au bani doar de una mică! O casă mare ne dorim pentru a încape în ea tot ce dorim, toate funcțiunile necesare, însă acest lucru se poate realiza și altfel, anume printr-o buna organizare a spațiului și prin multifuncționalitate. Organizarea spațiului ține de mobila pe care o alegem și prin poziționarea ei, iar multifuncționalitatea se realizează prin organizarea în același spațiu a mai multor funcțiuni complementare (de exemplu avem un birou care poate servi și de dormitor sau cameră de oaspeți).
Este și cazul proiectului pe care vi-l prezint în rândurile ce urmează, un proiect de casa mai redusă ca dimensiuni, dar care acoperă cu generozitate nevoile beneficiarilor, o casă pe care aș construi-o și pentru familia mea!
De ce? Pentru ca are o suprafață desfășurată destul de mică (parterul plus etajul au împreuna 170mp), ceea ce însemană costuri de realizare mai mici, are trei dormitoare la etaj, are un birou la parter ce poate fi folosit și ca dormitor la nevoie, are o bucătărie destul de mare în care să încăpem cu toții la masă, are două băi și mai are o scară spre pod, identică cu cea da la parter (pentru comoditate, mai ales după o anumită vârstă) unde putem depozita o mulțime de lucruri.
Peste toate aceste calități, mai are una: este frumoasă!
Cred că este o soluție foarte bună și pentru mulți dintre dvs!
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Parterul adăpostește zona de zi cu bucătăria și camera de zi ce se deschid către terasa din spate, plus biroul orientat în directive opusă, pentru liniște.
În holul de intrare avem un dressing sub a doua rampă a scării, pentru a adăposti haine de uz curent și nu numai.
La etaj avem trei dormitoare destul de generoase, dintre care două cu ieșire pe cerdac, o baie comună și un spațiu de depozitare.
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Structura parterului și a etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie. Şarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.
Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică sau metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
Arh Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
90mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
170mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
120mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
5,90m
ÎNALŢIME COAMĂ
8,90m
PANTE ACOPERIŞ
35˚
SE ÎNSCRIE ÎN
9x12m
NIVELURI
P+E1
7 comentarii
Foarte frumoasa. Iar biroul pe care-l folosesti la varsta adulta pentru studiu, se va transforma la varsta senectutii in dormitor. Din acest motiv, baia de la parter trebuie sa fie mai mult decat o toaleta de serviciu. Mai degraba, o baie generoasa cu dus( nu cu cabina si cadita, ci cu perete de sticla si scurgere direct in gresie). Ma uit la parintii mei care au peste 85 de ani si nu mai pot usca scarile – abia mai urca scarile de la intrare unde le-am montat o mica balustrada de sprinjin.
aveti dreptate! Asa a fost gandita casa!
Bună ziua. O schiță cu compartimentarea se poate?
Si eu as vrea sa stiu cum se raporteaza costul unei case in acest stil la costul unei case obisnuite.
daca ne referim la o casa obijnuita ca arhitectura, dar construita bine, pretul este cu aproximativ 20% mai mare
Cat costa proiectul la casa Albinuta??
Buna ziua! Albinuta se apropie destul de mult de nevoile noastre. De asemenea cele cu subsol, despre care ati scris ca are un pret de constructie mai mic.