Vila AN 2
Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iunie 2018.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: pridvor, hol, cameră de zi, bucătărie, cămară, Camera de oaspeti, baie, terasă
Etaj: hol, dormitor matrimonial cu baie dedicate si dressing, două dormitoare, baie, spalatorie.
Subsol: scara, hol, cameră tehnică, depozitare
A început vara cu soare, căldură și planuri de vacanță dintre cele mai diverse: la mare, la munte, în străinătate, sau chiar la bunici.
Prin proiectul pe care vi-l prezint în acest număr, aș vrea să ne imaginăm împreună o vacanță la bunici, ceva mai altfel decât cea de la țară, într-o casă mică lipită cu pământ. Aș vrea de data asta să ne imaginăm cum ar fi să avem niște bunici la marginea unui oraș de deal sau munte, unde aerul este foarte curat, soarele nu te nimicește cu căldura sa, din spatele curții să urce pădurea pe deal, iar casa bunicilor să fie ceva mai generoasă, aproape ca o casă boierească de pe vremuri!
În această casă să aibe nepoții camera lor plină de lucruri vechi îmbibate de parfumul timpului, să existe un beci în care bunica adună dulcețuri, să avem o fântână sau izvor cu apă proaspătă și rece, un nuc în curte și un leagăn atârnat de o creangă groasă.
Toate aceste lucruri există, sunt rare dar există și dacă nu le avem noi, putem să ni le facem! Acesta este secretul și de aici a pornit povestea acestei case minunate pe care v-o prezint în acest număr, o casă pornită de la dorința unor “aproape bunici” de a avea o casă cât mai frumoasă pentru bătrânețile lor și pentru nepoții pe care îi așteaptă. Și da, casa va fi amplasată la o margine a orașului Câmpulung Muscel. Deci se poate!
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Casa în sine este o combinație de vechi și nou, de frumos și de util.
La parter avem un hol principal ce ne conduce în mod firesc în toate spațiile casei; camera de zi, bucătărie, dormitor matrimonial cu baie dedicată și casa scării ce leagă toate nivelurile casei pe verticală.
La etaj avem trei dormitoare, o baie și o spălătorie, iar la subsol avem o cameră tehnică și o cămară.
Casa mai are o scară de la etaj către pod, identică cu cea de la parter la etaj, pentru un acces facil. Podul în sine este destul de generos și poate fi un bun spațiu de depozitare, sau loc de joacă pentru nepoți, sau orice altceva doresc proprietarii (sau nepoții).
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Funațiile casei sunt grinzi liniare de beton armat. Structura parterului și a etajului sunt realizate din cadre de beton armat. Şarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.
Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
Arh Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
160mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
300mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
170mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
5,10m
ÎNALŢIME COAMĂ
10,80m
PANTE ACOPERIŞ
30˚
SE ÎNSCRIE ÎN
15x14m
NR. NIVELURI
S+P+1E
4 comentarii
Toate casele dumneavoastră îmi plac foarte mult iar aceasta chiar s-ar potrivi cu dorințele mele …. Abia aștept să îmi îndeplinesc această dorință ! Felicitări domnule ARHITECT PAUN !
ESTE UN VIS! FELICITARI, DOMNULE ARHITECT!
Multumesc!
sa stiti ca si cei pentru care am proiect aceasta casa sunt foarte incantati!
Superba. Cat estimati ca va costa constructia si cat ar costa proiectul?