Casa Adriana
Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din august 2015.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: un antreu(foyer), un hol central, o cameră de zi, un dinning, o bucătărie cu loc de luat masa, o terasă, un dormitor cu baie si dressing, două dormitoare şi o baie, o cameră tehnică şi un garaj
Prin intermediul acestui proiect vă propun o călătorie virtuală pe malul Mediteranei, o casă în stil mediteraneean.
Stilul mediteranean este un stil arhitectural introdus in Statele Unite in secolul al XIX-lea ce include diferite referinţe ale unor stiluri arhitecturale în special din zona mediteraneană a Spaniei şi Italiei: stilul renascentist spaniol, stilul colonial spaniol, Beaux-Arts, stilul renascentist italian și arhitectura gotică veneţiană.
Ajungând foarte popular în anii 1920 – 1930, acest stil architectural a fost foarte mult folosit la palatele și vilele de pe litoralul american și pe scară largă în stațiunile de coastă din California si Florida.
Acest stil se caracterizează printr-un plan cel mai adesea rectangular şi cu fațade masive, simetrice. Pereții sunt decoraţi cu stucaturi, acoperișurile din țiglă roșie, ferestre în formă de arcuri sau cercuri, unul sau două niveluri, balcoane din lemn sau fier forjat, cu grilaje din fier forjat la unele ferestre. Ornamentele pot fi simple sau dramatice. Chei de boltă pot apărea ocazional. Grădini luxuriante apar adesea.
Acest stil a fost folosit şi în Bucureştiul interbelic, existând multe astfel de clădiri rezidenţiale.
Casa pe care v-o supun atenţiei este organizată pe un singur nivel, motiv pentru care ocupă o suprafaţă de teren mai mare. Este o casă ceva mai generoasă decât alte proiecte prezentate, datorită mărimii camerelor, dar şi a unor funcţiuni suplimentare ce apar: dinning-ul şi garajul. Cu alte cuvinte, o casă mai mare nu înseamnă doar camere mai mari, ci şi funcţiuni suplimentare ce sporesc confortul.
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Intrarea în casă este evidenţiată de un portic amplu cu coloane duble stânga-dreapta pentru a evinţia importanţa casei/proprietarului şi a crea o primă impresie frumoasă. La intrare avem un antreu/foyer ce crează o zonă tampon între interior şi exterior, necesară atât vara cât şi iarna.
Avem apoi o zonă de zi ce cuprinde un living, un dinning aşezat aproape de intrare, o bucătărie cu loc de luat masa şi o terasă. Dinning-ul este folosit ocazional, în special pentru oaspeţi şi are rol de reprezentare. Este mereu curat şi dă o impresie buna atunci când se primesc vizite.
Zona de noapte cuprinde trei dormitoare dintre care unul mai generos, cu baie şi dressing proprii. Mai avem o baie comună, un garaj şi o camera tehnică.
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.
Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramic sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
arhitect Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
270mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
270 mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
200 mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
3,30m
ÎNALŢIME COAMĂ
6,50m
PANTE ACOPERIŞ
25˚
SE ÎNSCRIE ÎN
22,3×17,6m
- NIVELURI
- P
12 comentarii
Buna ziua. Ce front de teren e necesar pt casa aceasta? Care ar fi costul proiectului?
frontul necesita sa fie mai mare decat latimea casei cu 6m. Pentru preturi discutam direct pe email
Buna ziua ,o schita la acest proiect sa vad cum sunt aplasate camerele sa-mi fac o ideie si ce pret ar fi proiectul,multumesc .
Buna ziua,
nu mai public planurila caselor deoarece am ajuns sa fiu foarte plagiat.
Despre preturi gasiti informatii la sectiunea servicii.
Adrian
As dori sa stiu costurile proiectului, precum si daca a fost pus in practica pentru a-l vedea.
Buna ziua,
nu a fost pus in practica inca, poate o sa fiti dvs prima! DEspre costuri v-am trimis un email pe adresa personala.
Adrian
Din păcate, casa are 4 dormitoare … Putin mai multă grijă la text … 😉
Buna ziua,
multumesc in primul rand ca ma urmariti! Casa Adriana are 3 dormitoare, unul matrimonial cu dressing si baie dedicate, si alte doua dormitoare mai mici. Unde este al patrulea dormitor la care va referiti?
Adrian
buna ziua,
care ar fi costurile la rosu si la cheie? in oradea? va multumesc
Buna ziua,
costurile de cosntruire la rosu sunt in jur de 200eu/mp, iar la cheie de aproximativ 400eu/mp (finisajele sunt de valoare medie spre mica, adica aproximativ 40lei/mp de gresie, faianta, archet, etc)
Buna ziua ,,,,aceasta casa ,,Adriana,,imi place foarte mult ,,,as dori daca s-ar putea sa imi puteti spune ,daca la proiectul acesta se mai pot face unele modificari,,,si asa cum este proiectul ce cost ar avea la rosu ,la gri si la cheie ,,la cheie m-ar interesa daca a-ti putea sa imi ziceti ce finisaje folositi ,,de ce calitate ,,,sigur ca ar fi multe de intrebat ,,insa macar niste preturi informative ar fi de mare ajutor ,,,multumesc frumos ,,o zi buna ,,si daca efectuati lucrari in toata tara ,,iar daca nu ,,cam cat ar costa acest proiect ,,,,,,
Buna ziua,
v-am raspuns pe adresa personala. Daca nu gasiti mesajul, va rog sa verificati si in spam.
O zi buna,
Adrian