Casa in Domnesti
În toamna anului trecut am fost solicitat să fac design-ul de faţade pentru o casă ce se afla construită la roşu, clienţii ajungând la mine ca urmare a recomandării făcute de Constantin Burlacu de la CoArtCo, ce se ocupă cu producerea de profile şi elemente decorative din polistiren.
Casa când am cunoscut-o arăta aşa:
Au fost cerinţe exprese din partea clienţilor privind rezolvarea unor detalii şi au mai apărut şi altele pe parcurs, până să-mi fac o gândire unitară privind design-ul, aspectul general al casei ce trebuia să fie armonios, unitar şi frumos. Cerinţele clienţilor au fost legate de un perete al mansardei ce trebuia cumva decorat pentru a nu mai arăta urât, şi „poarta interstelară”, adică acel element lipit de casă ce seamaănă cu o poartă. Alte probleme au fost legate de terminarea coşului de fum şi de soluţia privind trecerea de la un perete gros de 40cm la o coloană groasă doar de 30cm, la terasa din spatele casei.
Stilul arhitectural pe care l-am considerat potrivit pentru această casă este stilul mediteraneean datorită pantelor mici ale acoperişului şi a streşinii înguste, a volumelor ieşite în consolă şi a coşului de fum.
Am purces la muncă, am realizat o modelare 3D pe calculator a casei, apoi am realizat o gândire pentru aspectul casei, intrând în toate detaliile de design necesare. Soluţia propusă este următoarea:
Faţadele au fost realizate, mai sunt elementele de lemn de adăugat şi câteva alte detalii, iar mai jos vă prezint câteva imagini cu casa aşa cum arată acum:
Vopsitoriile sunt produse POLICOLOR, de care si eu si clientii suntem foarte multumiti, avand dorinta de continua si la interior povestea de succes!
Decoratiunile folosite pentru fatada au fost produse de CoArtCo (gasiti un articol despre aceasta casa si pe site-ul lor aici), iar echipa ce a realizat montarea elementelor decorative si finisajul fatadelor a fost consdusa de Nicu Balescu.
Ferestrele au fost realizate si montate de Kadro, cu profile PVC Salamander si geam tripan.
Sperăm ca pâna în iarnă să fie gata şi interioarele, grădina, gardul şi ce a mai rămas de făcut.
Cu drag,
Adrian
6 comentarii
E trist ca s-a renuntat la decoratiuni. De exemplu coloanele care intr-adevar ar fi putut sa fie coloane, au fost reduse la niste simpli stalpi. Ce s-a intamplat ?
arata foarte rau aceasta casa cand am luat-o in lucru si din ce era am scos tot ce se putea mai bun.
Ce era si ce a ajuns. Incredibil. A iesit foarte frumoasa. Are stil.
Multumesc! Nu a fost usor, dar cred ca s-a meritat.
Adrian
Din curiozitate, costul total cat a fost?
Costul total pentru ce? Eu m-am ocupat doar de aranjarea fatadelor. Stiu doar despre ele.