SUPRAFATA CONSTRITA 197mp
SUPRAFATA DESFASURATA 197mp
SUPRAFATA UTILA 116mp
INALTIME MAXIMA 5,50m
PANTE ACOPERIS 25˚/15˚
SE INSCRIE IN 19,60×13,70m
NIVELURI P
DIMENSIUNI si DETALII
Parter: hol, living, bucatarie & dining, 3 dormitoare, baie, spatiu tehnic, 2 terase
Fiecare dintre noi isi doreste o casa cat mai frumoasa pentru a-si exprima identitatea si in care sa aibe parte de clipe frumoase si linistite alaturi de familie si de cei dragi. O casa frumoasa insa nu este o casa mare si atat. O casa devine frumoasa datorita armoniei volumelor ce o compun, datorita felului in care sunt organizate golurile de usi si ferestre, prezenta unor pridvoare, loggii, balcoane sau terase, datorita detaliilor ce o compun cum ar fi forma usilor si a ferestrelor, ancadramentele acestora, prezenta unor coloane de lemn sau piatra, si a altor detalii ce o compun.
Va supunem atentiei aceasta “Casa cu flori” ce poate deveni casa frumoasa a dvs. Volumetria casei este destul se simpla, in plan fiind un patrat din care iese un accent, bovindoul dinningului. Detaliile arhitecturale ce o compun sunt inspirate din arhitectura traditionala, iar organizarea planului este foarte moderna datorita functionalitatii si confortului pe care le ofera. Elementele de arhitectura traditionala pot fi identificate in prezenta pridvorului de la intrare, in forma stalpilor de lemn, a arcelor din pridvor si terasa, in forma acoperisului si a ancadramentelor de usi si ferestre. Modernitatea casei se regaseste in organizarea planului in doua zone distincte, de zi si de noapte, separate foarte clar de hol, apoi in organizarea, dimensionarea si dotarea fiecarei incaperi in parte.
IMPARTIRE INTERIOARA
Intrarea in locuinta creaza impresia de prestanta, impresie obtinuta cu ajutorul a doua mici artificii arhitecturale: organizarea simetrica a acestei fatade si prezenta treptelor.
Pridvorul ce precede intrarea in casa are un rol multiplu: fiind “permeabil” pe trei laturi face trecera de la un spatiu exterior, deschis pe toate laturile, catre spatiul casei ce este inchis pe toate laturile. Are si rol de terasa, atat pentru living cat si pentru dormitorul matrimonial, permitand “extinderea” acestor spatii in zilele calduroase.
Holul este coloana vetebrala a casei, in lungul caruia sunt amenajate toate incaperile si care este luminat natural de vitrajele aflate in cele doua usi din capete.
Livingul este agrementat de un semineu si este separat de orice alta incapere pentru a evita mirosurile bucatariei si pentru a putea fi folosit drept loc de odihna in cazul unui numar mai mare de oaspeti.
Bucataria este generoasa, oferind suficient spatiu pentru incadrarea tuturor aparatelor specifice, cat si loc de depozitare pentru cele specifice. Diningul creaza un accent in arhitectura casei prin bovindoul ce il incadreaza, intrucat acest spatiu a devenit foarte important, fiind locul de taifas si petrecere a timpului. Ferestrele mari ale bovindoului sunt mascate partial in perioada calda de florile asezate in jardinière iar in perioada rece sunt expuse complet, in acest fel regland lumina si efectul caloric al acesteia. Lumina ce patrunde in casa mai este reglata de streasina ampla si de terasa plus pridvor care vara umbresc vitrajele, iar iarna cand soarele este jos, lasa lumina sa patrunda liber. Terasa din spatele casei este in legatura directa cu bacataria, putand fi locul de luat masa si taifas in perioada calda, fiind in acelasi timp locul de taina al casei, ferit de curiozitatea strazii.
Dormitoarele ofera datorita organizarii foarte mult spatiu de depozitare, atat de necesar in fiecare casa. Baia si Spatiul Tehnic sunt asezate intr-un nucleu alaturi de bucatarie pentru a eficientiza instalatiile sanitare necesare casei. In Spatiul Tehnic este prevazut locul pentru centrala termica a casei.
MATERIALE DE CONSTRUCTIE
Organizarea casei este foarte simpla, fiind formata din trei trame egale pe directie transversala si doua trame egale pe directie longitudinala separate de trama holului. Aceasta organizare se reflecta in costurile reduse de constructie. Structura este din cadre de beton armat si zidarie portanta, avand grinzi continue de fundatii. Sarpanta acoperisului este din lemn.
Peretii sunt termoizolati la exterior cu un strat de 10cm de polistiren expandat, apoi sunt acoperiti cu tencuiala decorativa. Temelia casei este imbracata in placi subtiri de piatra. Invelitoarea casei este din tigla ceramica. Treptele si pridvorul sunt placate cu caramida de pardoseala, iar terasa din spatele casei este placata cu piatra naturala antiderapanta.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet laminat in zonele uscate si cu gresie antiderapanta in zonele umede.
Concluzii:
- Casa este simpla si economica, fara complicatii structurale sau de finisaje;
- Are prestanta si farmec datorita unor mici artificii arhitecturale;
- Ofera vizibilitate dar si intimidate;
- Spatiile sunt versatile;
- Este economica in intretinere datorita umbririi/insoririi avantajoase;
Nu uitati! O casa frumoasa este locul potrivit pentru a trai CLIPE FRUMOASE ce devin apoi AMINTIRI FRUMOASE!
Arh. Adrian Paun
7 comentarii
Buna ziuaz ce amprentă are casa?
amprenta casei este egala cu suprafata construita
Adrian
Buna dimineata,proiectul Casa cu flori se poate realiza si pe teren plat? Care este suprafata desfasurata a proiectului si pretul acestuia? Va multumesc.
Buna ziua
Sunt interesat de proiect si doresc sa stiu daca acesta contine si proiectul de instalatii – apa, incalzire, si instalatii electrice. De asemenea doresc sa stiu ce presupune un subsol si un garaj in partea dreapta a casei, Terenul are o panta cam de 8% si ar putea fi la nivelul solului la nivel cu beciul.de asemenea as dori atasat o magazie cu intrare doar din exterior, spatiul tehnic putin mai mare si doar doua dormitoare nu trei. La executie vreau sa cuprinda materiale care in final sa asigure o casa „pasiva”.
Locuiesc in Cluj-Napoca si casa urmeaza a fi construita pe un teren aflat la o distanta de 6 km fata de oras. La nevoie putem sa luam legatura pe skype si sa discutam detaliile de proiectare. Vreau dosar complet care sa il depin prntru obtinerea autorizatiei de constructie.
Multumesc
Buna seara cam cat ar costa aceasta casa rosu semifinisata si la cheie. Multumesc
Buna ziua,
preturile difera destul de mult de tipul constructiv si de zona in care o construti. Pretul de costruire la gata in Bucuresti pt sistem constructiv pe cadre de BA este de 400eu/mp. Deci casa va costa la gata cam 45 000eu.
Adrian
Buna ziua domnule arhitect,
Ce pacat ca am ajuns la dvs. cand deja imi terminasem casa. E drept ca a trebuit sa trec prin 5 (cinci) arhitecti ca sa am ce mi-am dorit, dar rezultatul merita 🙂
Proiectul Casei cu Flori e aproape identic cu cel al casei mele, cu diferenta ca eu am dorit-o simetrica, nu in fata neoromaneasca si in spate mediteraneana. Sugestia arhitectului a fost identica cu a dvs, dar mi-am mentinut ideile…iar dumnealui a castigat un premiu.
Mult succes si pe viitor, e bine ca incepem sa depasim epoca „inoxului” si a „marmurei”….