Conacul Florica
Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din aprilie 2019.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: cerdac, antreu, camera de zi, birou, două dormitoare, bucătărie, camera tehnică plus cămară, baie, grup sanitar
Avem din fericire și terenuri în pantă, poate chiar mai multe decât cele drepte ca’n palmă și cred că din acest motiv foarte mulți dintre cititori ar dori să vadă și proiecte de case pe terenuri înclinate.
Un astfel de proiect doresc să vă prezint în acest articol, un proiect de casă parter, ce pare mai impetuoasă privită din vale, și a cărei impetuozitate crește datorită frumuseții.
Stilul ales pentru această casă este cel al caselor de târgoveți din zona Prahovei, un exemplu în acest sens fiind casa Hagi Prodan din Ploiești, ce funcționează ca muzeu, fiind deschisă publicului.
Proiectul de casă pe care vi-l prezint preia tema cerdacului deschis pe o latură a casei, lung cât toata casa, cu stâlpi și balustrade de lemn plus arcade din rabiț (o structura de lemn peste care se pune plasa și se tencuiește), iar sub cerdac avem un mic beci.
Casa preia la interior confortul unei locuințe moderne prin funcțiunile prezente, dimensiunile și dotarea acestora, confort ce se reflectă la exterior printr-o lărgire a cerdacului în dreptul bucătăriei, în așa fel încât să putem acomoda o masă mai mare.
Casa dispune de două dormitoare și un birou, ceea ce o face potrivită pentru foarte mulți dintre dumneavoastră, în măsura în care și stilul vă este pe plac!
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Intrarea în casă se face prin intermediul unui antreu cu rol functional, după care ajungem în camera de zi destul de generoasă din care se desprind celelalte funcțiuni: bucătăria cu loc de luat masa, iar prin intermediul unui holișor, dormitoarele și baia.
Mai există spre spatele casei o cămară/cameră tehnică cu acces dinspre bucătărie și din exterior.
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Funațiile casei sunt de tip grinzi liniare de beton armat. Structura beciului și a parterului sunt realizate din cadre de beton armat. Structura acoperișului este realizată din lemn uscat și tratat.
Învelitoarea casei este din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
Arh Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
210mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
210mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
130mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
3.50m
ÎNALŢIME COAMĂ
7.00m
PANTE ACOPERIŞ
30˚
SE ÎNSCRIE ÎN
15x15m
NR. NIVELURI
S+P
6 comentarii
Buna ziua! Casa este deosebit de frumoasa. Credeti ca s-ar putea realiza si integral din lemn?
Iată, vă agasez și aici. 🙂 Sunteți sigur că stilul acestui conac este „neoromânesc” (cum scrie pe primul rând, sub imagini)?
Ma intereseaza planul acesteiu case. Cum il pot dobandi?
Buna ziua,
nu mai public planuri si nici nu transmit in format electronic de aproximativ 3 ani cand ajunsesem cel mai furat arhitect din Romania. Nu mia vreau sa incurajez si sustin frauda.
Imi puteti face o vizita la birou si va arat.
Multumesc!
Adrian
Buna ziua. Este un proiect minunat. Cat costa total, inclusiv finisaje? Multumesc
Buna ziua,
pretul de constructie la gata ajunge in jur de 750eu/mp suprafata desfasurata. Acest pret este valabil si pt celelate case proiectate/construite de altcineva.
Adrian P