RECEPȚIE ȘI BAR
RESTAURANT
DORMITOR
BAIE
Proiectul prezentat face parte din extinderea si reintroducerea in circuit al unui fost han.
Echipa noastră a parcurs toate fazele de proiectare de arhitectura și de design interior pentru a oferi clienților un pachet complet de arhitectura, folosit ulterior atât pentru atragerea de fonduri cat si pentru obținerea avizelor si autorizației de construire.
La baza conceptului a stat arhitectura traditionala, influentele clasice si atmosfera de vacanta.
Pentru a satisface aceste exigențe ale clienților, s-a realizat un proiect cu arhitectura neoromânească și interior eclectic cu puternice influențe clasice și neoromânești. Standardul pensiunii propuse este încadrată la categoria de 4 stele.
În abordarea designului interior, au stat la baza conceptului, atmosfera luxuriantă de vacanță și prezența discretă a influențelor tradiționale, cu precădere in camerele de cazare.
Atât recepția, barul, sala de mese si living-ul, cât și camerele de cazare, au elemente comune care fac ca intreaga amenajare interioară sa fie una unitară.
Elementele clasice care compun atmosfera sunt placările din lemn ale pereților și inchiderea tavanelor cu o cornișă clasică, existența unui brâu in sala de mese care delimiteaza parapetul ferestrelor de restul peretelui, tavanul casetat, folosirea ancadramentelor, mai ales in design-ul dormitorului, dar si tratarea pardoselii zonelor publice prin oscilarea intre marmura italiană și porțiuni de parchet din lemn masiv cu modele geometrice clasice. Utilizarea oglinzilor pentru a crea iluzia unui coridor infinat, este de asemenea un element clasic care ofera eleganță și spațialitate.
Eclectismul amenajării interioare provine din includerea diferitelor elemente stilistice în cadrul proiectului, astfel ca modernismul este inclus în propunerea noastra datorită liniilor simple ale placarilor, abordarea planimetrică conform necesităților funcționale actuale, materialele cu un finisaj modern, iar corpurile de iluminat sunt realizate evident cu tehnologii moderne care amintesc de perioda romantica a miscării ”arts and crafts”.
Mobilierul propus este specific amenajărilor clasice cu mici influente art nouveau. Prezența motivelor vegetale pe tapet, tapițeria verde închis a scaunelor de interior, motivele vegetale aurii ale fetelor de masă și chiar prezența plantelor luxuriante supra dimensionate sunt elemente specifice stilului art nouveau, dar utilizate reinterpretat, intr-o maniera contemporană.
Elementele tradiționale utilizate în amenajarea interioară sunt coloanele sculptate din lemn cu modelul firului rasucit, modelul neoromânesc al ferestrelor din lemn, placarea cu teracotă albă a șemineului din living, dar si folosirea in dormitoare a covoarelor țesute cu motive florale colorate pe fond negru, tapițarea fotoliilor cu aceleași motive, sau fețele pernuțelor decorative din dormitor, care au broderie roșie specifică stergarelor românești.
Proiectul a îndeplinit cu succes dorințele inițiale ale beneficiarilor și a creat o atmosferă de vacanță la standarde de 4 stele, un aspect unitar elegant și luxuriant specfic iubitorilor stilurilor clasice.
Echipa:
Arhitectura : Sef proiect Arh. Adrian Paun
Arhitectura de interior: Arh. Bogdan Balaban
Avizare si autorizare: Arh. Alina Calapod