Ioana d’Arc
Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iulie 2017.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: pridvor, hol recepţie şi casa scarii, birou, camera de zi, bucatarie, dinning, cămară, cameră tehnică, garaj pentu două maşini
Etaj 1: casa scarii, dormitor matrimonial cu dressing şi baie dedicate, două dormitoare, baie, cameră hobby, spălătorie
Vă prezint o casă deosebită în stil neoclasic, cu o imagine arhitecturală foarte frumoasă, confortabilă şi funcţională.
Stilul neoclasic a fost foarte folosit in a doua jumătate a secolului XIX în Europa şi Statele Unite. În Bucureşti şi în restul ţării întâlnim numeroase exemple notabile. El a fost la modă pe de o parte datorită frumuseţii sale şi pe de altă parte datorită ideologiei politice: Franţa şi Statele Unite promovau ideea de democraţie, iar stilul acesta arhitectural fiind inspirat din arhitectura clasică greacă (a cărei civilizaţie era privită ca una democratică) susţinea ideologia politică a vremii. Dincolo de politică însă, stilul arhitectural în sine are frumuseţea lui specială, pe care grecii antici au elaborat-o în sute de ani şi pe care cei din secolul XIX ţi mai târziu au înobilat-o.
Stilurile clasice în general şi stilul neoclasic împreună cu celelalte au plăcut şi plac în continuare publicului larg şi sunt folosite în continuare şi în zilele noastre (găsiţi o mulţime de exemple pe internet).
Casa pe care v-o prezint are o volumetrie majoritar riguroasă, pe alocuri ruptă de câteva accente volumetrice sau decorative. Această volumetrie riguroasă şi elementele decorative (cornişe, bosaje, coloane, pilaştri, ancadramente, etc) exprimă stilul arhitectural al casei.
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Intrarea în casă este decupată dintr-un volum mai amplu în care se afla şi casa scării (destul de vizibilă din exterior pentru a crea interes şi frumuseţe). Odată intraţi în casă suntem întâmpinaţi de un hol generos de primire, străjuit la stânga de casa scării ce devine acum vizibilă în toată plenitudinea ei. Pe direcţia intrării avem, camera de zi şi biroul care ne atrag ca spaţiu, funcţiune şi detalii, ca o invitaţie de “Bun venit” în această casă.
Bucătăria şi dinning-ul sunt un pic retrase, dar într-o buna comunicare cu camera de zi. Zona de servicii este retrasă spre lateral-spate, fiind zona cea mai ascunsă.
La etaj avem un mare dormitor matrimonial cu dressing şi baie dedicate, un dormitor pentru copii şi o cameră de oaspeţi cu baie dedicată, plus o cameră de hobby/joacă.
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Structura parterului şi etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.
Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
Arh Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
330mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
650mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
490mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
6,50m
ÎNALŢIME COAMĂ
10,70m
PANTE ACOPERIŞ
35˚
SE ÎNSCRIE ÎN
22x19m
NR. NIVELURI
P+1E
<
Un comentariu
Perfect !