Vila Stupina
Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din august 2017.
DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI
Parter: antreu, casa scarii, camera de zi, bucatarie, baie, terasă
Etaj 1: casa scarii, doua dormitoare, baie
Recent am realizat un proiect care cred ca are multe asemănări cu proiectele la care mulți dintre dvs. lucrează. Am pornit foarte simplu de la o casă existentă, realizată în perioada socialistă, dar foarte asemănătoare cu ce se realizează pe scară largă în zilele noastre: un cub cu un acoperiș, ca să dea impresia de casă.
Vă rog să nu mă înțelegeți greșit! Nu am nimic cu cuburile, dacă asta își doresc oamenii; există însă de multe ori o mare diferență între ceea ce-și doresc oamenii și ceea ce rezultă ca proiect. Din păcate cei mai mulți oameni/clienți își dau seama pe ce au dat banii abia când casa este aproape gata și nu mai pot schimba mare lucru.
Să revenim la proiectul nostru: a trebuit să modifci puțin cubul, in sensul de a crea o volumetrie mai frumoasă, pe care am realizat-o prin două gesturi: volumul tip turn de deasupra intrării și terasa din spate-le casei. Modificările au mai afectat și partea de goluri pe care le-am schimbat puțin, astfel încât să dispară monotonia: mai multe tipuri de ferestre, mai multe tipuri de ancadramente, mai multe tipuri de elemente decorative, toate plaste astfel încât să creeze o frumusețe și armonie a fațadelor.
ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ
Intrarea în casă este marcată de o copertinăcu rol esthetic și funcțional. Urmează apoi holul de intrare, camera de zi, bucătăria cu locul de luat masa, scara către etaj și un grup sanitar ce deservește parterul. Mai avem o terasă în spatele casei cu acces dinspre bucătărie.
Etajul adăpostește un hol micuț, două dormitoare și o baie.
Casa în sine nu este foarte generoasă, este mai degrabă o casă mică, dar impresionează prin frumusețe și oferă comfortul pe care îl regăsim la o casă cu trei camere.
MATERIALE DE CONSTRUCŢIE
Structura parterului şi etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.
Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.
Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.
Cu drag,
Arh Adrian Păun
SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ
78mp
SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ
135mp
SUPRAFAŢĂ UTILĂ
85mp
ÎNALŢIME STREAŞINĂ
5,60m
ÎNALŢIME COAMĂ
8,70m
PANTE ACOPERIŞ
35˚
SE ÎNSCRIE ÎN
7x11m
NR. NIVELURI
P+1E
8 comentarii
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cat m-ar costa proiectul acestei case, Stupina.
Multumesc.
Buna ziua,
acest proiect este o renovare a unei case existente. Nu pot sa va vand un proiect pe care eu doar l-am infrumusetat, pentru ca jumatate din munca nu imi apartine.
arh Adrian Paun
Buna ziua,
Ma intereseaza la fel ca si pe Mihai, ce pret ar avea aceasta casa la rosu; ce dimensiuni ar avea camerele
si daca se poate modifica proiectul pentru 8*12.5 m
Buna ziua,
depsre preturi discutam in privat. Modificarea unei case presupune un proiect personalizat, deci se poate insa costurile sunt altele.
Adrian
Buna ziua. Si eu as vrea sa stiu ceea ce dl Mihai a solicitat mai sus. Multumesc
Buna ziua,
oricare dintre proiiectele mele le pot adapta pe teren inclinat; trebuie vazut ce va convine dvs sa facem, un beci sau o fundatie mai inalta.
casele costa la ora actuala 9august 2018) aproximativ 550e/mp la gata.
Cu stima,
arh Adrian Paun
Buna. Daca nu este confidential, as aprecia tare mult sa imi spuneti ce culori ati folosit la fatada casei Stupina. Inclusiv pt soclu si decoratiunile de pe fatada. Va multumesc pt amabilitate.
Buna ziua,
La ce pret considerati ca ar ajunge aceasta casa la cheie? Dar la rosu?
Care este pretul acestui proiect?
Multumesc!