DSC_1431

Vă prezint în acest articol crama, biserica şi o clădire anexă a Vilei Florica.

La biserică am observat două detalii asupra cărora doresc să vă atrag atenţia: coloanele sunt în stil oriental; jgheaburile nu sunt montate la marginea exterioară a acoperişului ci la aproximativ 60cm spre interior -acesta este un detaliu tehnic extraordinar pentru acea vreme!

Crama este realizata în stilul neoromânesc, cu o volumetrie şi detalii ce dau impresia unei fortăreţe. Până în ’89 fusese renovată şi folosită de partid drept cramă/restaurant, apoi a fost lăsată în paragină.

Clădirea anexă se pare că a avut mai multe roluri funţionale: cazare pentru argaţi, grajduri, garaje şi depozite.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533