DSC_0874

Vă prezint în acest articol o vilă ce impresionează prin frumusețe, simplitate și armonie, o vilă în stil montan din Sinaia.

Sunt câteva elemente decorative preluate din arhitectura tradițională și neoromânească, cum sunt stâlpii de lemn sculptați (inspirați din Coloana Infinutului de Brâncuși) sau boiandrugii de deasupra ferestrelor duble (tăiați în partea de jos cu motive românești și cu rozete/stele sculptate în opt colțuri, tot un motiv tradițional și creștin), dar în afara de aceste elemente nu mai regasim ceva evident cu trimitere către arhitectura românească, ci mai degrabă cătrea cea germană și elvețiaă: mă refer la volumetrie, la forma acoperișului și celelalte elemente decorative. Decorația casei este foarte limitată, frumusețea vilei reieșind mai mult din volumetrie și îmbinarea de materiale (piatră, lemn, tencuială și fier forjat).

Sper să vă inspire și pe dvs această vilă, să apreciați frumosul chiar dacă este vechi și să căutați astfel de exemple în locurile prin care călătoriți!

About admin-QAZ325Q

One Comment

0742 081 533