dsc_0746

În scurta mea vizită la Slănic Moldova am căutat să fotografiez clădirile cu o arhitectură frumoasă, dintre care vă prezint în acest articol Vila Rica.

Staţiunea în sine pare părăsită, cu foarte multe locaţii publice închise şi degradate, dar potenţialul există şi sper ca într-o zi să revină la splendoarea de altădată.

Vila Rica este o pensiune de trei stele situată în apropierea parcului şi a cazinoului din Slănic Moldova, cu o perspectivă foarte frumoasă asupra parcului. Arhitectura este în stil neoromânesc; nu am date despre arhitectul care a proiectat-o sau anul în care a fost realizată, dar datorită elementelor arhitecturale folosite apreciez că a fost realizată în anii „30, deoarece stilul neoromânesc este puţin simplificat şi deviat spre modernism.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533