IMG_9269

Vă prezint în acest articol o vilă în stil neoromânesc situată chiar lângă Statuia Aviatorilor, Bucureşti, ce momentan adăposteşte sediul Forever Living Products. Vila a fost renovată, este într-o stare foarte bună, este deschisă publicului, compania FLP având o deschidere foarte mare către publicul din România.

Această vilă are câteva particularităţi ce merită aduse în atenţie. În primul rând vă rog să observaţi culoarea lemnăriei care este crem (este o deviere faţă de maronul închis utilizat în general la casele în stil neoromânesc). Elementele decorative în stucatură sunt temperate şi jucate între registrul floral/vegetal şi registrul geometric. În registrul vegetal regăsim elemente cum ar fi frunza de viţă de vie şi strugui ce au semnificaţie decorativă şi simbolic creştină, iar în registrul geometric regăsim elemente de inspiraţie art-nouveau. Vila este situată pe un colţ, volumetria acesteia fiind armonizată în consecinţă.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533